Programma

Op vrijdagavond 7 en zaterdag 8 september 2018 opent Hoogeveen het nieuwe culturele seizoen met U!TdagenD. Op binnen- en buitenpodia in en om Theater De Tamboer is van alles te zien, te horen, te doen en te beleven! Voor jong en oud. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en je hoeft nergens een plaatsje voor te reserveren. Gewoon gezellig komen! Alle tijden vind je in onderstaand programmaschema (klik op de afbeelding voor een vergroting).
Vrijdagavond 7 september: 19.00-00.15 uur Openingsshow en Muziek uut Veen
U!TdagenD begint al op vrijdagavond 7 september met een verrassende showavond met live-orkest, zangsolisten, topdansacts uit Hoogeveen, singer-songwriter Emile Boer, duo Ballads2, The Harmonys Singers en een preview van De Drie Musketiers door Scala Musicalgroep in de grote zaal van De Tamboer. Wethouder Erik Giethoorn geeft het startschot voor een daverend U!TdagenD 2018. De band Cave Canem ontvangt je met live muziek! Een waarschuwing: langs de rode loper houden zich bijzondere personages op van Theatersportgroep De Klaproos.

Het feest gaat om 21.00 uur verder in de foyer met een voorproefje van Muziek uut Veen. Het prachtige en bijzondere project rond bands uit de jaren ‘65 t/m ‘85 in Hoogeveen en omstreken. Deze avond staan er vier bands van toen LIVE op het podium:  het tienkoppige orkest The Magnolians, driemansformatie Secondary School Minstrels, 50's en 60's band My Generation en No Name, de band rondom frontman Bertus ten Caat. Speciaal voor Meziek uut Veen pakken ze nog één keer de instrumenten op! Ook singer-songerwriterscollectief The Ricots met Hans van Beek laat zich horen. Ze spelen nummers van Hans' toenmalige schoolband.


Zaterdagmiddag 8 september: 13.00-17.00 uur

Straattheater & andere 'gekkigheid' op het Tamboerplein
Op je wandeling langs de podia en tenten, loop je Meneer & Mevrouw van Hout tegen het stramme lijf. Ze bewegen zich voort op wind- en zonne-energie, samen op weg naar een duurzame wereld. Ook tref je de acrobaten van Duo Kaos. Kom proeven bij DJ Frietmachine. Deze swingende installatie laat jouw aardappel dansen. Plaatje klaar, frietje klaar en proeven maar! Stap ook binnen in de zwarte huiskamer, waar álles mag worden omgetoverd in kleur. En zeepbelkunstenaar Rob tovert met gigantische zeepbellen, een magisch gezicht voor jong en oud in zijn bubbeldisco. Voor de lekkere trek zijn er poffertjes en ijs!

Kunst kijken & maken + Leen een levend boek 
Op de Kunstmarkt aan de Hoofdstraat Noord presenteren tientallen kunstenaars hun werk. En je kunt zelf aan de slag! Doe mee met de spannende competitie Maak een schilderij van een blote dame. De winnaar wordt om 16.00 uur bekend gemaakt in Huize Venendal, waarbij Hoogeveense Kunstenaars ook de Kunstroute 2018 officieel openen. Je kunt ook meewerken aan een bijzondere boekenkast, voor de Regenboogweek in oktober. Of ga in gesprek met een levend boek! 

Tenten Tamboerplein: singer-songwriters, cabaret en workshops voor kinderen
Stap binnen in de tenten op het Tamboerplein. Je vindt er 5 singer-songwriters met hun prachtige liedjes en verhalen: Daisy, Marsha Boes, Martijn van der Zande, Mountaineer en Nathan Green. De theatertent herbergt aanstormend cabarettalent Kitty Goemaatstraatgoochelaar Evert Warrink en duo Henk Askes en Wilma Fieten zingt Nederlandstalig repertoire. Je kunt op de foto met de Hoogeveense Drie Musketiers en er is een demo schermen. In het klei- en druktechniekatelier van Scala kunnen kunnen kinderen creatief aan de slag.

In De Tamboer: non stop dans, koren on stage en Drents Jeugd Orkest
In de foyer zijn optredens van de dansers van Olympia, Topfit, De Dansschool, Tresor en Scala. Allerlei stijlen komen voorbij: hiphop, breakdance, jazz, modern, klassiek ballet en Afro. In de Passagezaal delen vijf zeer verschillende koren hun passie en plezier: Just Fun Con Amore, VariVocaal, Harmony Singers en GAIA Anders. Grootse gezelschappen in de grote zaal. Laat je verrassen en meeslepen door het jonge talent van het Drents Jeugdorkest en reis daarna onder leiding van Gezinus Veldman samen met de 100 mannenstemmen van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor in 30 minuten de wereld rond.

Beeldentuin achter De Tamboer: graffiti en kindertheater
Tok Tuk Tuk is een leuke, interactieve kindervoorstelling waarin een trotse haan en een eigenwijze kip de dienst uit maken. De kip wil haar ei graag kwijt en ruil daarvoor mag jij jouw ei kwijt! De haan dirigeert, met behulp van zijn minipiano.

De graffiti-geschiedenis komt tot leven op een 50 meter lange muur die helemaal vol gespoten wordt! Door de allereerste spuiters, zij die er in de jaren ’80 mee begonnen, en door de nieuwe, jonge generatie. Een heuse graffiti-reünie dus! Voor wie zelf nog nooit een spuitbus in de handen heeft gehad, is er een leuke graffiti-workshop. De jongens van Urban Unity leren je de kneepjes van het vak. Voor een make-over kun jij je uitleven met glittertattoos én Ibiza veerextentions laten zetten in je haar. Of duik in de Zoembus voor heel veel spelplezier. Daarna ben je vast toe aan het ranjabuffet of een lekker Indisch hapje! 

Eind augustus verschijnt een speciale huis-aan-huis-krant over U!TdagenD Hoogeveen die wordt verzorgd door Hoogeveen Voluit. Op woensdag 5 september verschijnt een U!TdagenD-pagina in de Hoogeveensche Courant.

U!TdagenD is mogelijk dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen

---

Drentse Uitmaand 2018
U!TdagenD 2018 is een onderdeel van de Drentse Uitmaand