Programma


U!TdagenD Hoogeveen opent het culturele seizoen. Klaar? Af!

Update U!TdagenD Hoogeveen prorgramma: op dit moment schijnt het zonnetje, maar vanmiddag verwachten we tussen de zonnestralen door ook regendruppels. De optredens op het buitenpodium gaan vanmiddag buiten door. Ook zie je straattheateracts Noah Sway Pole en Naranja vanmiddag op het Tamboerplein. De rest van het programma vindt binnen ín De Tamboer plaats! Weer of geen weer, er is heel veel te zien en beleven vanmiddag, dus graag tot straks! Het kinderprogramma in de Beeldentuin is naar binnen verplaatst en de dansers van TopFit, Olympia en Scala presenteren zich in de Tamboerzaal in plaats van de foyer.
De kunstenaars van Kunstroute Hoogeveen vind je in de foyer van De Tamboer.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 viert Hoogeveen de start van het nieuwe culturele seizoen. In en om De Tamboer kan jong en oud weer genieten van tal van kunstenmakers en muzikanten op verschillende podia en op straat. Welkom, welkom! Op zaterdag zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor vrijdagavond geldt een entree van € 3,50, voor koffie en thee bij binnenkomst en een drankje na afloop in de foyer. Kaartjes zijn  te koop via Theater De Tamboer. Hieronder vind je het programmaschema (klik om te vergroten)
Openingsshow met Jeangu Macrooy, Jim de Groot e.a.
Op vrijdagavond om 20.00 uur is er een showavond in Theater De Tamboer. Wie plaatsneemt in het pluche, wacht een show vol ‘mystery guests’ met korte previews van voorstellingen en muzikale acts door professionals en amateurs in de podiumkunsten, maar ook interviews, trailers en andere verrassingen. Onder meer: optredens van artiesten die komend jaar in De Tamboer te zien zijn, een speciaal U!TdagenD projectkoor en talentvolle ensembles en vocalisten uit de regio. Na afloop kun je in de foyer lekker luisteren of swingen op pop en soul van de 70’s tot nu met MT Sessions. 


Dronken acrobaat, reuzensinaasappels en mysterieuze wezens
Zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur knapt U!TdagenD uit zijn jasje! Verrassende straattheateracts, een bonte stoet van podiumentertainers en beeldend kunstenaars kijken uit naar je komst. Wat dacht je van een dronken acrobaat in een 6 meter hoge lantaarnpaal of sinaasappels met een doorsnede van 1.70 m… maar ook mysterieuze wezens die je gevoel voor humor op de proef stellen.
Montmartre Kunstroute Hoogeveen en Walking Art
Op de Montmartre markt zijn de kunstenaars van KunstrouteHoogeveen live in actie. Je ontdekt er hun ‘Walking Art’ en kunt zelf een likje mee verven. Ook het allerkleinste achterneefje van de grote Vincent van Gogh is aanwezig. In De Tamboer is om 16.00 uur de opening van Kunstroute Hoogeveen 2019.
Just Fun, Harmony Singers, HCM en Gaia Anders
Op de podia op het Tamboerplein en in De Tamboer trakteren verschillende koren uit Hoogeveen en omgeving op een selectie uit hun repertoire: je hoort Popkoor Just Fun, The Harmony Singers, het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor en Popkoor Gaia Anders.

oXbrook aXes, Lotz of Fun, Scala Bigband en Henk Askes en Wilma Fieten
Bands uit de regio trakteren op muziek in allerlei stijlen. oXbrook aXes speelt covers op het kruispunt van blues en rock. Coverband Lotz of Fun brengt funk, soul en rock uit de afgelopen 50 jaar. De Scala Bigband zorgt voor swingende jazz en Duo Henk Askes en Wilma Fieten speelt Nederlandstalige nummers. 
Van breakdance tot ballet met de dansers van TopFit, Olymia en Scala
Dansend Hoogeveen pakt uit. Een daverend podium in de Tamboerfoyer met knallende en sfeervolle optredens vol streetdance, hiphop, jazz, breakdance en klassiek ballet. Klik hier voor het tijdschema >
Esther Groenendijk geeft solo een preview van haar shows in De Tamboer Voor kinderen: Brandweerman Sam en je eigen schilderij fietsen
Ook voor kinderen is er van alles te zien en te beleven. Vooral in de Beeldentuin achter De Tamboer. Brandweerman Sam geeft er een kleine show met meet & greet. Wie liever lekker bezig is, kan zijn eigen schilderij fietsen, maar ook trommelen als een echte tamboer, graffiti spuiten, bellenblazen, dollen bij de Speel-o-theek en moppen tappen of zichzelf versieren met glittertattoos, schmink en vlechtjes bij de Ibizatent. Oh ja! Er is gratis ranja, voor wie dorst krijgt van al dat leuks. Op het plein bij de Montmartre markt kunnen jonge kunstenaars in spe bij Scala schilderen achter een ezel.


Eind augustus verspreiden we een speciale huis-aan-huis-krant over U!TdagenD Hoogeveen die wordt verzorgd door Hoogeveen Voluit. Op woensdag 4 september staat een U!TdagenD-pagina in de Hoogeveensche Courant.

U!TdagenD is mogelijk dankzij een bijdrage van de gemeente Hoogeveen

---

Drentse Uitmaand 2019
U!TdagenD 2019 is een onderdeel van de Drentse Uitmaand