dinsdag 25 november 2014

Hoogeveen wordt Hoogerwien met de Weense week. Zwieren op een wals, geurende Apfelstrudel en pianoklanken van Mozart

Woensdag 10 t/m dinsdag 16 december is uitgeroepen tot Weense Week in Hoogeveen. De Tamboer wil de betoverende sprookjessfeer van Wenen rondom kerst naar Hoogeveen halen.

Overal lichtjes, lekkere hapjes, koffiespecialiteiten en op elke hoek muziek en theater. In HoogeWien betekent dat de heerlijke geuren van Sachertorte en Apfelstrudel opsnuiven bij Frühshoppen, luisteren naar klanken van Mozart in De Zoektocht naar het Wonderkind en wegdromen bij het romantische drama Sissi.

Maar ook verkleed als de andere sekse losgaan op de beats van DJ Korporaal in Het Podium bij Conchita Tanzt! en luisteren naar de boeiende lezing van Margaret Breukink over Gustav Klimt in de Bibliotheek.

Meer informatie en reserveren voor de Weense Week

Activiteiten in HoogeWien
Op woensdag 10 december start om 14.30 de Zoektocht naar het Wonderkind van de 21e eeuw in De Tamboer. Getalenteerde jonge pianisten spelen Menuet KV1a van Mozart voor het oog en oor van een deskundige jury.

Musicalster Anouk Maas schittert als Maria in The Sound of Music op woensdag 10 en donderdag 11 december, 19.30 uur in De Tamboer. Met tijdloze klassiekers als Do, Re, Mi en Edelweiss.

Vrijdag 12 december kunnen liefhebbers van
Sissi om 16.30 in De Tamboer even terug naar de 19e eeuw met de Sissi Marathon. Drie films en drie gangen met heerlijke Oostenrijkse specialiteiten.

In het Podium is op vrijdag vanaf 20.00 uur een swingend dansfeest met DJ Korporaal onder de naam Conchita Tanzt! Dat betekent een dresscode: jongens komen verkleed als meisjes en andersom, feesten maar.

Zaterdag 13 december vanaf 20.15 uur sprankelende melodieën van grootmeesters van de Weense operette met Wien bleibt Wien in De Tamboer. Het Habsburgs Straussorkest en solisten Natalya Kraevsky en Morschi Franz brengen het ultieme Weense gevoel, met een flitsende verrassing in de finale.

Zondagmorgen 11.00 uur traditioneel Frühshoppen in De Tamboer: onder het genot van live muziek van de Tiroler Blaaskapel genieten van Oostenrijkse specialiteiten. Sachertorte, Apfelstrudel, worst, spek en natuurlijk de beroemde Wienermelanche.

In De Tamboer duikt meesterverteller Edwin Rutten zondag om 15.00 uur het leven van de beroemde jonge componist in bij Mozart, je zal maar een Wonderkind zijn (8+). Het Wonderkind dat de Zoektocht op woensdag wint speelt Menuet KV1a in deze familievoorstelling.

Om 16.30 uur vertelt Francis van Broekhuizen in De Tamboer op hilarische wijze over de Weense opera en operette. Als Dolle Diva zingt ze Schubert, Mozart en meer, met de nodige zelfspot.

Dinsdag 16 december geeft Margaret Breukink om 19.30 uur een lezing over Gustav Klimt & het Gouden Tijdperk rond 1900 in de Bibliotheek.

Weense Week


De Weense Week is een initiatief van De Tamboer in samenwerking met Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek Hoogeveen en Het Podium. Reserveren voor de activiteiten kan via de betreffende locatie.