zaterdag 30 augustus 2014

Schilderij Geert Oldenbeuving onthuld op U!TdagenD


Kunstenaar zet met publiek Tamboer op doek. Schilderij Geert Oldenbeuving onthuld op U!TdagenD 

Beeldend kunstenaar Geert Oldenbeuving uit Hoogeveen zette samen met de bezoekers van ‘Hartje Zomer Art Explosion’ De Tamboer op doek. Op zaterdag 6 september om 14.30 uur, tijdens U!TdagenD Hoogeveen, wordt het resultaat in het theater onthuld. Wie dat gaat doen is nog een verrassing.
De eer valt te beurt aan één van de bezoekers van U!TdagenD, het festival waarmee de culturele instellingen het nieuwe seizoen openen. Ter gelegenheid van de onthulling organiseert De Tamboer de wedstrijd ‘Kleur De Tamboer’ voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Zij kunnen hun eigen invulling geven aan het ontwerp van Geert Oldenbeuving en daarmee vrijkaarten winnen voor kindervoorstellingen. Meer informatie  op www.detamboer.nl.

Publieksworkshop Art Explosion
In zijn publieksworkshop tijdens ‘Hartje Zomer Art Explosion’ nodigde Oldenbeuving bezoekers uit om een vak te schilderen op een groot doek met slechts zwarte lijnen. Zo’n 150 bezoekers grepen de kwast, kozen kleur en leverden hun creatieve bijdrage. Met het doek dat ontstond is de kunstenaar vervolgens zijn atelier ingedoken om het schilderij verder vorm te geven. Het resultaat is een verrassing met een hoge wauw-factor en krijgt een prominente plaats in De Tamboer.

Kleur De Tamboer
De Tamboer roept alle kinderen van 4 t/m 12 jaar op om het ontwerp van Geert Oldenbeuving zo verrassend mogelijk in te kleuren. Daarmee maken ze kans op twee vrijkaarten voor drie kindervoorstellingen naar keuze in theaterseizoen 2014-2015. De kleurplaat is te downloaden op de site van De Tamboer of af te halen bij De Tamboer. De kunstwerken kunnen worden ingeleverd tijdens U!TdagenD Hoogeveen tussen 13.00 en 17.00 uur in de foyer van De Tamboer. Geert Oldenbeuving neemt ze persoonlijk in ontvangst en zal zelf jureren. Het allermooiste kunstwerk krijgt ook nog eens een eervolle plek in De Tamboer.