donderdag 15 augustus 2013

Vier optredens op het Hoofdpodium

Nathan Green
13.00-13.30: Thomas Aram & The Back Pages

14.00-14.30: Def Americans speelt The Sound of Johnny Cash

15.00-15.30: Nathan Green

16.00-16.30: Sandra van Nieuwland

13.00-13.30: Thomas Aram & The Back Pages
Singer-songwriter Thomas Aram maakt krachtige popliedjes,  die door The Back Pages worden verstevigd tot een rock-’n-roll-recept dat smaakt naar de tijd toen de muziek nog rauw en puur was.  The Back Pages zijn
begonnen in café Clouso (Meppel), waar de band in de late uren van de nacht zijn eerste noten speelde. De vrienden zijn vervolgens nooit gestopt met spelen.

14.00-14.30: Def Americans speelt The Sound of Johnny Cash
Johnny Cash tribute-band Def Americans blaast nieuw leven in de authentieke songs van 'The Man in Black' en weet de swing, sfeer en rebellie van de legendarische Cash verbluffend goed te raken. Overtuig uzelf tijdens U!TdagenD, ze zijn erbij. Vorig jaar speelde de band De Tamboer plat en daarom zijn ze op 14 februari 2014 terug met een vernieuwd concert.

15.00-15.30: Nathan Green
Muzikaal, perfectionistisch, gedreven, vrolijk, creatief. Dat is Nathan Green,  17 jaar, muzikant en singer/songwriter uit Assen.  Al jong zat hij bij opa op schoot achter het orgel, kreeg daarna pianoles en speelt sinds een aantal jaren ook gitaar, bas en drums. Geïnspireerd door Coldplay, Ed Sheeran en Bruno Mars, schrijft hij zijn eigen nummers die variëren van vrolijk en uptempo tot klein en eenvoudig.  Nathan Green is de winnaar van Kunstbende Muziek.

16.00-16.30: Sandra van Nieuwland
Sandra van Nieuwland zingt pop jazz platen in en schrijft muziekteksten. Ze verkreeg bekendheid door haar deelname aan ‘The voice of Holland’. Na haar uitvoering van het nummer ‘More’ van Usher, wist zij alle coaches voor zich te winnen en koos voor Trijntje Oosterhuis. In november 2012 schreef Sandra geschiedenis door in de Single Top 100 de eerste drie plaatsen te bezetten. Haar album ‘And More’ is weken het best verkochte album op iTunes geweest. Momenteel is Sandra druk bezig met het schrijven van eigen songs en het ontwikkelen van haar tweede album. In 2014 start haar theatertour door Nederland.

Het optreden van Sandra van Nieuwland is niet alleen de afsluiting van het middagprogramma van U!TdagenD Hoogeveen.  Het is tevens de hoofdact van deze dag en wordt namens organisatie en gemeente aangeboden als afsluiting van Hoogeveen Beste Binnenstad.