dinsdag 18 september 2012

U!tdagenD Hoogeveen breekt records

Foto Gerrit Boer
Ruim 2000 bezoekers in De Tamboer

Hoogeveen – Natuurlijk, het weer was zaterdag perfect en er was de combinatie met de Sportmarkt in het stadscentrum. Maar afgaand op de enorme toeloop en het enthousiasme van de bezoekers mag ‘cultuur’ in Hoogeveen toch echt uitkijken naar een zonnige toekomst. De mix van professionele en amateurkunsten lijkt een succesformule te zijn: alle mogelijke drempels vervagen en iedereen voelt zich thuis.
Alleen al in Theater De Tamboer kwam de teller aan het eind van de avond uit op ruim 2000 bezoekers, een nog niet eerder vertoond record voor de eerste dag van het theaterseizoen.

Rond het middaguur brak de zon door in Hoogeveen, de opmaat naar een gezellige drukte in het stadscentrum. De start van het nieuwe culturele seizoen bood een bomvol en gevarieerd programma. Amateur-optredens door koren, musicalgroepen, bands en solisten concurreerden om aandacht en succes met de professionals. Het toegestroomde publiek moest hollen om alles te kunnen meemaken. De route van Museumlaan via de Hoofdstraat Noord door De Tamboer naar de Beeldentuin terug naar het laantje voerde de bezoekers langs een wirwar van vermaak, waarbij de mensen ogen en oren tekort kwamen. De organiserende U!TdagenD-commissie mag tevreden zijn.

Persbericht Tamboer 16 september 2012