dinsdag 22 mei 2012

Op het Biebpodium

Bibliotheek Hoogeveen heeft ook in het nieuwe jaar weer een aantrekkelijk en uitgebreid programma. Op het Biebpodium wordt een kleine selectie geboden. De middag zal aan elkaar worden gepraat door Baukje Fennema van Ithaka.

Baukje verzorgt regelmatig optredens in de bibliotheek, met name voor kinderen.  Zij treedt echter ook op voor volwassenen.  Het eerste Bordje Cultuur van het nieuwe seizoen op zondagmiddag 21 oktober wordt dan ook door haar gevuld met de solo-voorstelling “Lauwersee Odyssee”.
Bordje Cultuur is een onderdeel van het zondagmiddagprogramma in de wintermaanden: iedere derde zondagmiddag van de maand onder het genot van een hapje en een drankje een culturele activiteit in de Centrale Bibliotheek.

Ook Martijje komt zingen op het biebpodium. Zij zingt Drezz, Drentse Jazz, en kinderliedjes. Martijje verzorgt samen met Jan Veenstra het Bordje Cultuur van februari.

Nieuw  in de bibliotheek is het maandelijkse poppentheater dat op zondagmiddag 7 oktober in de Centrale Bibliotheek van start gaat.  Als voorafje speelt Het Huis van Barm op het Biebpodium de  poppenvertelvoorstelling “Miezemuis, een  Reuzenverhaal”. Het is gebaseerd op het oeroude Drentse verhaal van Ellert en Brammert.

Quizliefhebbers mogen het Biebpodium niet missen.  Bibliotheek Hoogeveen gaat verder met de Biebquiz, met op 18 oktober en 21 maart de Popquiz en op 15 november de Theaterquiz.  De Theaterquiz wordt georganiseerd in samenwerking met Theater De Tamboer.  Tijdens U!TdagenD  zullen een aantal korte quizzen worden gehouden.

Theater Ithaka: 13.00 en 15.30 uur
Poppenspel: 13.30, 15.00 en 16.30 uur
Martijje: 14.00-14.30, 15.00-15.30 en 16.30-17.00 uur
Biebquiz: doorlopend, tussen de verschillende onderdelen