woensdag 7 september 2011

Tamboer-voorproefjes tijdens U!TdagenD

Op zaterdag 10 september a.s., tijdens U!TdagenD Hoogeveen, presenteert Theater De Tamboer gratis previews van artiesten die komend seizoen in het theater te zien zijn. Op het muziekpodium zijn standup-popband De Coronas, damesduo Vonder & Bloom en de Drentse Greyhound Blues Band te zien.
Liefhebbers van klassieke muziek krijgen een voorproefje van vocaliste Charlotte Stoppelenburg en pianist Jeroen Sarphati aan het Museumlaantje. Vijf Kruimeltjes zijn ontsnapt uit het Efteling Theater en halen kattenkwaad uit op het festivalterrein. De klantenservice van De Tamboer is geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Aan de Hoofdstraatzijde van het theater is een speciale kassa ingericht. Het theater zelf is niet toegankelijk in verband met renovatiewerk.

Vonder & Bloom – 15.00 uur
Nina Ebbenhout en Caroline Ouwendijk, samen Vonder & Bloom, spelen liedjes: romantisch maar met beide benen op de grond, puur maar niet onschuldig. Recht uit het hart en er ook recht weer in. Ze staan, naast Tangarine, Mr. A. balladeer en Fabianne Dammers ook op het Singer Songwriter Festival in De Tamboer op 17 maart 2012.

De Coronas – 16.00 uur
Mobieltjes bij de hand. Zes doorgewinterde stand-up rasmuzikanten spelen nummers op aanvraag via 0800-CORONAS. Van stevige rock tot gevoelige ballads en van latin tot smartlap. Op 10 februari 2012 zijn ze een avond lang te beleven in De Tamboer.


Greyhound Blues Band 17.00 uur
Elk jaar begeleidt de Drentse Greyhound Blues Band (GBB) veel internationale bluesartiesten op het Blues Festival in Hoogeveen. Tijdens U!TdagenD warmt de band het publiek alvast op voor de 7e editie op zaterdag 3 december.

Charlotte Stoppelenburg en Jeroen Sarphati - 14.45 uur
Vocaliste Charlotte Stoppelenburg en pianist Jeroen Sarphati geven een voorproefje van Stabat Mater van Pergolest in een versie van Bach. Op 18 maart 2012 staan ze met zus Josefien Stoppelenburg en de musici van kamerorkest Camerata Amsterdam in De Tamboer met de volledige uitvoering.

Kruimeltjes in de Hoofdstraat
Opgepast: vijf echte Kruimeltjes maken de Hoofdstraat zaterdagmiddag onveilig! Ze zijn specialist in kattenkwaad en zullen vast grapjes met het nietsvermoedende publiek uithalen. ‘Kruimeltje de musical’ gaat na het succes in het Efteling Theater op tournee door Nederland en is op 26 en 27 november in De Tamboer te zien.